Werkwijze

De beslissing is genomen, de boot word verkocht. Als booteigenaren begrijpen wij zeer goed dat dit soms een moeilijk besluit is om te nemen. Wij doen ons uiterste best om deze transactie zo vloeiend en eenvoudig mogelijk te laten verlopen en gaan hierin verder dan de meeste/duurdere jachtmakelaars.

Werkwijze stap 1

1e bezoek

Wij spreken bij voorkeur bij u aan boord af, zodat wij een gedegen plan kunnen opstellen. Samen met u bepalen wij een realistische vraagprijs en hoe we het schip het best kunnen positioneren.

Werkwijze stap 2

Advertentie en presentatie

Vervolgens stellen we de bemiddelingsovereenkomst op. Zodra deze door ons beiden getekend is kunnen wij aan de slag. Omdat wij uw zeiljacht of motorjacht zo aantrekkelijk mogelijk willen fotograferen, is het belangrijk dat het jacht schoon en fris is. Wij verkopen niet alleen uw boot, maar ook het gevoel!

Werkwijze stap 3

Marketingstrategie

Voor de presentatie van uw jacht maken wij o.a. gebruik van video en drones. Wij filmen uw boot het liefst als het vaart/zeilt. Dit kan bijvoorbeeld wanneer uw schip naar onze verkoophaven komt. Indien gewenst verzorgen wij dit voor u. Als de advertentie en presentatie gemaakt zijn, vragen wij u om alle specificaties goed te controleren en of u tevreden bent over de brochure. Indien akkoord, dan plaatsen wij deze online en bieden we het vaartuig actief aan.

Werkwijze stap 4

Unieke (internationale) samenwerking

Wij mailen alle (inter)nationale jachtmakelaars de advertentie van uw schip door en nodigen hen uit uw schip aan hun klanten aan te bieden. Wij delen onze courtage met hen “50-50” als zij een koper aanbrengen. Wij houden u maandelijks op de hoogte van eventuele bezichtigingen, aanvragen en/of biedingen.

Werkwijze stap 5

Onder bod

Wanneer wij een bod ontvangen hebben brengen wij u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Nadat er overeenstemming is bereikt over prijs en levering, maken wij de koopakte in orde. Wij ontvangen de aanbetaling van koper op onze Stichting Derdengelden rekening.

Werkwijze stap 6

Keuring

De koper kan vragen om een keuring, om het schip te onderzoeken op structurele of verborgen gebreken. Wanneer alles in orde is, ontvangen wij de restbetaling en maken een afspraak voor de overdracht.

Werkwijze stap 7

Overdracht en Akte van Levering

Bij de overdracht maken wij de koopsom minus onze courtage en eventuele andere afgesproken werkzaamheden naar u over. (betaling tegen scheepspapieren)

Werkwijze stap 8

Champagne

Nu is het tijd voor Champagne, het schip is gekocht en/of verkocht en is er een nieuwe fase aangebroken!

Vragen

Aarzelt u niet ons te bellen of bezoeken als u nog vragen heeft!